Language
EN | MS |

Bahan-bahan TENA

Selama bertahun-tahun, berjuta-juta orang di seluruh dunia telah menggunakan produk TENA kami dengan selamat setiap hari. Kami memahami bahawa ia adalah penting bagi anda untuk berasa selesa dan selamat dengan produk yang anda gunakan. Semua produk TENA dibuat daripada bahan-bahan yang diluluskan dan kami mempunyai prosedur yang luas dan standard keselamatan tertinggi untuk memastikan bahawa hanya bahan dan ramuan yang selamat digunakan dan semua produk mematuhi semua perundangan yang berkenaan.
 
Bahan yang kami gunakan dalam semua produk kebersihan kami telah diuji dengan teliti oleh pakar dalaman dan luaran, seperti institut ujian yang diperakui, untuk memastikan bahawa mereka boleh digunakan dengan selamat untuk tujuan yang dimaksudkan dan memenuhi semua keperluan undang-undang dan pengawalseliaan. 
 
Untuk membantu anda memahami apa yang dimasukkan dalam produk kami, kami telah menyediakan gambar keseluruhan ini yang mengandungi bahan-bahan yang berbeza dan unsur-unsurnya. Glosari boleh didapati di bawah halaman itu.
 

Adakah produk TENA selamat untuk digunakan?

Semua produk kebersihan Essity adalah selamat untuk digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan dan mengandungi bahan biasa yang telah digunakan dengan selamat dalam pelbagai rangkaian produk kebersihan penyerap selama bertahun-tahun oleh berjuta-juta wanita di seluruh dunia. Bahan-bahan mentah biasanya dipilih untuk keupayaan mereka untuk menyerap dan mengekalkan cecair, untuk mengelakkan kebocoran dan memberi keselesaan.
 
Di samping itu, kami bekerjasama dengan EDANA, persatuan perdagangan antarabangsa untuk industri bukan tenunan dan yang berkaitan, untuk memastikan kami mematuhi piawaian tertinggi berkaitan alam sekitar dan keselamatan produk. Ahli-ahli Edanas telah secara sukarela komited untuk mencapai tahap kualiti dan keselamatan tertinggi untuk produk kebersihan penyerap.
 

Adakah semua bahan yang digunakan dinyatakan pada pek?

Ini tidak diperlukan secara sah pada masa ini. Untuk membantu pengguna, kami akan mengumumkan jika haruman telah ditambah supaya orang yang sensitif kepadanya dimaklumkan.
 
Jadual di bawah menunjukkan bahan mentah utama dalam produk. Ia dipilih kerana keupayaan unggulnya untuk menyerap dan mengekalkan cecair.
 

Apakah di dalam produk TENA?

 
Bahagian produk Bahan Fungsi
Bahan untuk permukaan  Bahan serat diperbuat daripada polipropena/polietilena poliester/viskos.  Produk ini mengekalkan anda rasa kering dan selesa dengan menyerap cecair. 
Lapisan pemerolehan  Bahan poros yang terdiri daripada gentian kayu atau serat poliester Membawa cecair dari permukaan ke teras produk, di mana cecair disimpan.
Teras penyerapan Pulpa kertas, gabungan pulpa kertas dan bahan yang sangat menyerap untuk dan lapisan pad nipis. Bahan berasaskan kertas poros digunakan dalam sesetengah produk. Menyerap dan menyimpan cecair.
Pelekat Pelekat ini terdiri daripada pelbagai polimer dan resin sintetik.

Pelekat ini mempunyai dua fungsi:

  1. Mengikat semua lapisan berbeza produk.
  2. Melekatkan produk itu pada .
Bahan alas belakang Lapisan polietilena. Bahan serat digunakan dalam sesetengah lapisan pad nipis. Mencegah kebocoran.
Bahan pemasangan Bahan polimer Kekalkan produk pada tempatnya. 
Bahan elastik Bahan polimer Memberi produk padanan yang baik.
Haruman (hanya produk tertentu) Haruman  Memberi bau yang segar pada produk.
Cetak Dakwat Menonjolkan bentuk dan fungsi produk. 
Kertas pelepasan Kertas bersalut silikon. Sekeping kertas yang melindungi pelekat di belakang produk.
Pek tunggal (untuk produk tertentu)  Lapisan polietilena, yang bersalut silikon dalam sesetengah produk.   Melindungi produk supaya anda boleh membawa satu produk tanpa mengotorinya
Bungkusan luaran produk Beg polietilena atau kotak.

Melindungi produk. Ini ialah bungkusan yang anda lihat di rak di kedai.


Glosari 

Pulpa kertas yang boleh diperbaharui: Pulpa yang diperbuat daripada gentian kayu yang didapati dari hutan yang dikendalikan secara bertanggungjawab. Pulpa tersebut digunakan di dalam pad dan lapisan pad nipis kami. 

Bahan serat (bukan tenunan): Bahan tipis seperti tekstil. Istilah ini digunakan dalam industri tekstil untuk bahan-bahan yang tidak ditenun atau dikait, seperti kain felt.

Polimer Molekul rantaian besar semula jadi atau sintetik. Sebagai contoh, plastik serta DNA anda terdiri daripada polimer. 

Polipropilena/polietilena/poliester: Beberapa jenis plastik yang paling biasa di dunia. Digunakan dalam pelbagai produk harian, dari hingga selimut.

Polimer yang Super Menyerap (Superabsorbent polymer, SAP): Digunakan untuk keupayaan mengekalkan kelembapan. Lazim digunakan dalam pad, lampin dan pemampat.

Resin sintetik: Cecair likat yang mengeras dengan cepat, menjadikan ia sesuai untuk mengikat bahan bersama. 

Untuk maklumat lanjut sila gunakan borang Hubungi kami atau saluran sosial di nota kaki halaman.